Algemene voorwaarden

Hieronder kunt u de algemene voorwaarden lezen per categorie.

De foto’s gemaakt door Daphne’s Fotografie, zijn alleen bestemd voor Daphne’s Fotografie en de desbetreffende klant. De foto’s mogen niet gekopiëerd en voor andere doeleinden gebruikt worden door Derden zonder toestemming Daphne’s Fotografie.

Bij Daphne’s Fotografie wordt geprobeerd het aantal opgegeven foto’s te leveren, maar in sommige gevallen kan het bijvoorbeeld voorkomen dat uw baby’tje, kinderen of dieren hun de dag niet hebben waardoor er maar een aantal tot geen foto’s gemaakt kunnen worden.

Als er totaal geen foto’s gemaakt konden worden en er is een mogelijkheid in de agenda van Daphne’s Fotografie dan wordt er geprobeerd de fotoshoot (kosteloos) opnieuw te doen. Dit is helaas niet mogelijk voor mini shoots (moederdag, vaderdag, kerst enz) omdat hier speciaal een setting voor gemaakt wordt.

Klachten dienen binnen 5 werkdagen na het ontvangen van de foto’s te worden aangegeven anders worden deze niet meer in behandeling genomen.

Daphne’s Fotografie mag de gemaakte foto’s gebruiken voor marketing doeleinden.

Foto’s die gemaakt worden bij een gratis weggegeven/gewonnen fotoshoot worden altijd gebruikt voor marketingdoeleinden mist voorafgaand aan de fotoshoot door de klant schriftelijk anders is aangegeven.

Bij het boeken van een fotoshoot wordt er automatisch akkoord gegaan met de voorwaarden mits anders schriftelijk is aangegeven door klant.

Daphne’s Fotografie is niet aansprakelijk voor afdrukken die de klant laat maken bij derde partijen, de klant kan tegen betaling professionele afdrukken laten maken bij Daphne’s Fotografie.

De kosten van de shoot worden voor aflevering van de foto’s in rekening gebracht zodra het bedrag voldaan is. Worden de foto’s vrij gegeven. Foto’s die extra worden uitgekozen worden nadien nog extra in rekening gebracht. 

Indien de klant niet tot de betaling over gaat en de reportage heeft wel plaats gevonden, wordt hier een incassobureau voor ingeschakeld met hogere kosten tot gevolg welke verhaald worden op de klant.

Nieuwe korting acties gelden niet op reeds gemaakte / ingeplande afspraken.

Voor bruiloften geldt het volgende:


Bij het definitief plannen van de datum wordt €250 van het totaalbedrag betaald zodra dit gedaan is staat de datum definitief vast. 14 dagen voor aanvang van de trouwdatum dient het overige bedrag te zijn betaald anders wordt alsnog de dag uit de agenda geschrapt de aanbetaling wordt dan niet vergoed.

Het boeken van een reportage kan telefonisch, via WhatsApp, e-mail en via de website worden gedaan.

Annuleren voor reportages dient uiterlijk 48 uur van te voren telefonische of via een berichtje te gebeuren. Is dit niet het geval zal Daphne’s fotografie 100% van de totale kosten van de fotoreportage in rekening brengen. Als u binnen 4 weken een nieuwe fotoshoot boekt, wordt de aanbetaling weer in mindering gebracht.

Daphne’s Fotografie stuurt u eenmalige een e-mail met daarin het desbetreffende factuur als u niet overgaat tot betaling wordt er een incassobureau ingeschakeld met hogere kosten tot gevolg.

Na afzegging binnen de aangegeven tijd zoals hier boven besproken probeert Daphne’s Fotografie samen met de klant een nieuwe afspraak binnen 4 weken te plannen, Zegt de klant dan weer af dan komt de aanbetaling te vervallen en zal deze niet meer in mindering worden gebracht voor de volgende shoot.

M.u.v. aantoonbare ernstige gebeurtenissen.

Shoots die buiten plaatsvinden worden bij regen automatisch geannuleerd ( mits er geen geschikte binnenlocatie gevonden kan worden) en wordt er een in overleg een nieuwe afspraak ingepland. Regent het de resterende 4 weken en is het niet mogelijk de shoot elders plaats te laten vinden krijgt u de aanbetaling middels een cadeaubon terug of wordt er alsnog geprobeerd een nieuwe afspraak te maken.

Mocht u de shoot toch echt door willen laten gaan dat kan maar houdt er wel rekening mee dat er tijdens de regen geen foto’s gemaakt kunnen worden. Schuilen voor de regen gaat af van de tijd van de fotoshoot als het de complete tijd van de fotoshoot regent betaald u gewoon 100% van de totale kosten ook als er geen foto’s gemaakt kunnen worden.

Komt u te laat voor uw geplande afspraak, dan zal deze tijd in mindering worden gebracht van uw fotoshoot.

Bij een gewonnen of gratis (mini)shoot geldt er het volgende:

Zegt u de fotoshoot niet af en u komt niet opdagen dan wordt er €50,- in rekening gebracht deze moet binnen 14 dagen na shootdatum zijn voldaan .

U dient de gewonnen of gratis (mini)shoot minimaal 48 uur van te voren telefonische of schriftelijk af te zeggen.

Mocht Daphne’s Fotografie op de geplande dag door ernstige gebeurtenissen niet kunnen fotograferen dan wordt er geprobeerd voor bruiloften een vervangende fotograaf te regelen, is dit helaas niet mogelijk wordt de aanbetaling terug aan u uitgekeerd, dit laatste geldt overigens voor alle andere geboekte fotoshoots. Kosten gemaakt door de klant zoals Visagie e.d. kunnen niet verhaald worden op Daphne’s Fotografie.

Daphne’s Fotografie kan op geen enkele rede aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade of diefstal.

Daphne’s Fotografie verhaald de eventuele gemaakte schade aan eigendommen bij de klant.

Daphne’s Fotografie doet bij diefstal direct aangifte bij de politie.

Het gebruik zonder toestemming van de teksten of foto’s van de websites/Facebook-pagina van Daphne’s Fotografie is verboden. Als het blijkt dat foto’s of teksten zonder toestemming van Daphne’s Fotografie worden gebruikt wordt er direct actie ondernomen door Daphne’s Fotografie dit houdt in dat u direct een rekening gepresenteerd krijgt van €250,- per Item/Foto dit kan oplopen tot een maximum van €15.000,- als er binnen 14 dagen niet tot betaling wordt overgegaan zal Daphne’s Fotografie genoodzaakt zijn om juridische stappen te ondernemen.

Als klant mag u, uw eigen foto’s ontvangen door Daphne’s Fotografie publiceren mits binnen huiselijke sferen u mag de foto’s niet gebruiken voor zakelijke doeleinden mits anders vooraf schriftelijk is aangegeven.

Reclame maken onder naamsvermelding van Daphne’s Fotografie is alleen toegestaan mits hier schriftelijk toestemming is gevraagd aan Daphne’s Fotografie.

Ten aanzien van de nieuwe wetgeving Algemene verordening gegevensbescherming (AVG):

Daphne’s Fotografie vraagt bij reserveren van een fotoshoot een aantal privacygevoelige gegevens, dit alles vraagt Daphne’s Fotografie om eventueel contact met u op te nemen indien nodig. Ook is uw e-mailadres van toepassing voor het versturen van de desbetreffende foto’s / informatie.

Daphne’s Fotografie zal ten nooit en ten nimmer gegevens delen met derde partijen.

Wilt u uw gegevens niet delen met Daphne’s Fotografie dan wordt er een passende oplossing voor gezocht.

Mochten er vragen zijn over deze algemene voorwaarden mag u altijd contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Daphne’s Fotografie

In gebieden van Natuurmonumenten is het vanaf januari 2024 verboden om te fotograferen voor commerciële doeleinden. Dit houd in dat je 6 weken voor aanvang van de shoot een aanvraag moet indienen met datum, tijd en locatie. De kosten hiervoor bedragen €50,- administratie kosten en daarbij komen dan nog de nader te bepalen door de boswachter vergoeding bij voor dat gebied. Mocht je niet de aanvraag willen indienen en toch in zo een gebied foto’s willen maken en het risico lopen op een boete dan is deze boete voor de klant. Daphne’s fotografie is hier niet aansprakelijk voor.